Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 21:42

Ρομποτική για μαθητές από 8 έως 12 χρονών

ΠΕΚΑΠ και WRO Hellas συνεργάζονται στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής «Η δική μου πόλη», για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 χρόνων, στο πλαίσιο διάδοσης της νέας μεθόδου STEM και της ένταξής της στο σύστημα διδασκαλίας στη χώρα μας.

Ο  Άλαν Τούρινγκ, Βρετανός μαθηματικός, έχει μείνει στην ιστορία ως ο επιστήμονας που έθεσε τις βάσεις για την ανάπτυξη της επιστήμης των υπολογιστών. Όμως μία μελέτη του το 1952 σε θέματα μαθηματικής βιολογίας έμελλε να ανοίξει ένα νέο πεδίο στη μελέτη της δημιουργίας μοτίβων. Σήμερα μία ερευνητική ομάδα του ευρωπαϊκού κέντρου Γενετικής CRG με μία δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό Science, αποδεικνύει πως τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών αναπτύσσονται σύμφωνα με το “μηχανισμό Τούρινγκ”.

Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014 11:12

Η καλύτερη οφθαλμαπάτη της χρονιάς

Ανακοινώθηκε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού «Καλύτερη Οφθαλμαπάτη της Χρονιάς 2014» (Best Illusion of the Year 2014)

Μια κινούμενη βερσιόν μιας κλασικής οφθαλμαπάτης του 19ου αιώνα είναι ο νικητής του διαγωνισμού «Καλύτερη Οφθαλμαπάτη της Χρονιάς 2014». Δείτε το video:

Ένας παγωμένος νάνος πλανήτης ανακαλύφθηκε πέρα από τα σύνορα του ηλιακού μας συστήματος.

Οι αστρονόμοι ανακοίνωσαν την ανακάλυψη ενός εκπληκτικού αντικειμένου στο ηλιακό μας σύστημα του: 2012 VP113 , ένα παγωμένο σώμα με μια τροχιά τόσο μεγάλη που δεν περνάει ποτέ πιο κοντά από 12 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα ( 7.400 εκατομμύρια μίλια ) από τον Ήλιο!

Μια μέθοδος απλούστερης και ταχύτερης «χειραγώγησης» του DNA κατά βούληση ανοίγει το δρόμο σε μια νέα εποχή γενετικής ιατρικής.

Η τεχνική –ένα είδος «αντιγραφής και επικόλλησης» (copy-paste) των γονιδίων- επιτυγχάνει την ακριβέστερη τροποποίηση (κατευθυνόμενη μετάλλαξη) του γενετικού υλικού ενός ζωντανού οργανισμού.

Καταδικάστηκε το 1952 σε χημική στείρωση, για ομοφυλοφιλία, και αυτοκτόνησε.

Χάρη, 60 χρόνια μετά το θάνατό του, προσέφερε η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας τον Turing.

Ο Άλαν Μάθισον Τούρινγκ (Alan Matheson Turing, 23 Ιουνίου, 1912 - 7 Ιουνίου, 1954) ήταν Bρετανός μαθηματικός, καθηγητής της λογικής και κρυπτογράφος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σελίδα 1 από 40

50 δημοφιλείς αναζητήσεις